Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Nationell dressyr på Dagstorp

05.20 ringde klockan både lördag och söndag, och en timme senare klev jag på bussen för att påbörja resan till Dagstorportens RF, strax utanför Löddeköpinge.
Det där med att vara ridsportsfotograf utan både körkort och bil är väldigt begränsande, men jag är sååå glad att jag upptäckte att jag kan ta mig till ett av mina favoritställen med kollektivtrafik.
Det är inte ens 100m gångavstånd från hållplatsen till tävlingsplatsen.
Lite skillnad mot t.ex Kågeröd där man får knata knappa kilometern på en 70-väg i en brant uppförsbacke.. Den är lagom rolig en stekhet sommardag med en massa kilon på ryggen. Haha.
Ljuset var lite knas, det var antingen halvkasst ljus eller fruktansvärd bakgrund som fanns att välja, och valet föll självklart på halvkasst ljus ;P
Den största anledningen till varför jag åkte hela vägen till Dagstorp var egentligen inte de nationella tävlingarna - även om det var en rätt stor bonus - utan jag ville mest se hur smidigt det var att ta sig dit eftersom jag planerar att åka och kolla på både Ponny-SM i dressyr och Ponnyderbyt som hålls där i sommar!
Har jag tur hinner jag boka mig som fotograf, det hade varit jätteroligt att fota lite ponny igen :)
På ponnyderbyt kommer jag med stor sannolikhet välja dressyren, fotade hoppningen för 2 år sen och det var tufft.
Så tufft att jag kollapsade under sista klassen på sista tävlingsdagen. Inget jag är jättepepp på att uppleva igen.
Dessutom har jag en relativt nyväckt kärlek för att fota dressyr, det är ju hur kul som helst!
När jag provade det första gången för några år sedan tyckte jag det var pest och ville mest att det skulle ta slut, men idag kan jag nog faktiskt säga att det gått om hoppningen i mina favoritgrenar att fota!
Gillar Küren så mycket att jag satt och fantiserade ihop ett kürprogram i huvudet till låten "This is gospel" med Panic! at the Disco.. Jag rider ju inte ens :P
 
 

Skriv en kommentar

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus