Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Målarböcker för vuxna

Halloj! Det var ett tag sen sist.
Som brukligt har det hänt en del i livet sedan sist, men inget jag orkar berätta om nu.
Däremot tänkte jag berätta om ett intresse som kommit fram igen - Målarböcker (för vuxna)
Världens bästa grej :D
För vi minns väl alla hur förtjusta vi var i målarböcker när vi var yngre, även om man sällan höll sig innanför linjerna eller var så noga med färgvalen - det var mest kul att rita lite överallt.
 
För ett ganska bra tag sen fick jag för mig att jag skulle köpa mig en målarbok med disneyprinsessor, lite träpennor och börja färglägga dem i superskurkstil. And so I did.
Efter ett tags målande och en väldig massa Harley Quinns senare upptäckte jag att målarböcker för vuxna (eller kreativ mindfullness, som det också heter) var en grej. KAN NI TÄNKA ER? Så häftigt.
Blev frälst av Maria Trolles bok, Blomstermandala, som jag införskaffade på Slöjddetaljer i Malmö för runt hundralappen. Som ett magiskt sammanträffande hade Matton rea på promarkers, så jag köpte såklart typ 30st. Helt rimligt.
Och sen bar det iväg.
I skrivande stund är jag nästan klar med Marias bok (vilken tur att hon släppte ny för någon vecka sen) och har införskaffat mig ytterligare tre böcker av illustratören Hanna Karlzon, samt 120 pennor i den lite dyrare klassen.
Förutom att det är fruktansvärt kul att sitta och färglägga så har hobbyn hjälpt mig hålla min ångest i schack.
Sedan jag flyttade till malmö och började plugga har ångesten bara blivit värre, och efter en tråkig händelse på bussen i november har jag blivit allt mer otrygg i större folkmassor - framförallt på bussar eller med människor jag inte fullt litar på.
Men sätter jag mig ner och färglägger när panikattackerna är på gång, så fokuserar jag mig på något annat och det lugnar sig.
Det är även ett riktigt bra sätt att slappna av efter en kämpig dag i skolan, eller när man haft mycket i huvudet under dagen och behöver rensa lite för att kunna somna.
Man kan säga vad man vill om färgläggning, jag har hört allt från att det "är för barn" och att "det är bara folk som inte kan rita som färglägger", men det är något jag skiter fullständigt i.
Vad gäller att kunna rita så är det en vanesak. Alla kan rita. Precis som med allt annat kreativt så ligger det väldigt mycket tid, envishet och övning bakom.
Och efter att ha färglagt blommor i ett halvår så kan jag definitivt säga att jag ritar betydligt snyggare blommor nu än jag gjorde innan ;)
Bilder i relativt kronologisk ordning, har inga bilder på disney/DC villians mashupen just nu, men jag tänkte försöka lägga upp lite mer här efter hand.
Vill ni följa mig i ritandet så hittar ni mig på instagram under aliaset Midsommardrommar
 
 

Kommentarer

Sofia

2016-04-10 - 14:45:13
Vad fint :D

Ida Tallhed

2016-05-10 - 20:41:13
gud vad du är duktig på att måla i böckerna <3
Svar: Åh, tack! <3
Caroline Cronsell

Skriv en kommentar

Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus