Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

American classics: Pecan Pie

Igår gjorde jag äntligen Pecan Pie!
Som jag längtat efter att kunna stryka det från min önskelista och igår blev det av.
Den var U.N.D.E.R.B.A.R!!!!
Jag gjorde fyra stycken småpajer och åt två igår, mamma fick en och vi har en kvar som vi ska dela på ikväll.
Lönnsirapen jag använde är kanadensisk, men köpt i USA - ska det vara så ska det vara ordentligt ;)
Kommer visa sirapen ganska snart, flaskan är helt fantastiskt fin.

Receptet lyder som följer
Pajdegen var bara en enkel mördeg (med lavendelsocker), och det får ni googla eller leta upp i en kokbok ;)
Jag använde en fjärdedel av min mördeg till pajerna och det räckte till 4st.
Fyllningen är, enligt receptet jag följde, skriven för 12 minipajer men det räckte bara till de fyra jag gjorde..
Formarna jag anväde mig av hittade jag på Hyllinge Cash och är ca 10-12cm i diameter, tror jag.
Tips! Pensla insidan av pajen med uppvispat ägg innan du gräddar den så blir inte botten seg och degig om du har en kladdig fyllning :D

Fyllning:
2 msk Lönnsirap
1½ dl Vispgrädde
115 g Rörsocker
6 msk Vatten
175 g Hackade pekannötter (Jag hade knappt 90 g)
Spara de finaste pekannötterna till dekoration! Jag hade två per paj.
 
Blanda hälften av lönnsirapen och hälften av grädden i en skål.
Rör socker och vatten i en kastrull på svag värme tills sockret lösts upp.
Koka upp tills lagen blivit svagt gyllengul.
Dra kastrullen från värmen och rör ner sirapsgrädden.
Ställ tillbaka kastrullen på värmen och koka kolasmeten på svag värme tills den nått 116 grader (mät med termometer eller gör kultest).
Rör ner resten av grädden och låt den bli varm.
Strö formen med hackade pekannötter och fyll på med kolan.
Dekorera och låt stå i kylen tills kolan blivit fast (Tror min stod inne i 4-5 timmar)
Ät som den är eller med en klick osötad grädde till.
Jag drack en kopp Irish Cream -te till min :)

Kommentarer

Susanna Maria J

2014-09-07 - 13:18:45
nej men mums vad gott! :D :D :D
Svar: De var suuuupergoda! :D:D
Caroline Cronsell

ɑ n n i k ɑ

2014-09-07 - 16:17:02
Super mumsigt :D
Svar: Ja, verkligen! :D Ska göra fler mördegspajer, det är så enkelt och man kan fylla dem med nästan vad som helst :)
Caroline Cronsell

Skriv en kommentar









Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus