Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

Morotskaka

Till släktträffen gjorde jag en helt vanlig morotskaka - det brukar ju gå hem hos de flesta.
Receptet hittade jag på kokaihop, men jag skriver ner det här så slipper ni leta ;)
Jag är helt beroende av kakan. Det är både bra och dåligt att mamma tar med den till jobb imorgon, för jag måste verkligen sluta äta kakor.. Men det är så gott! Jag har säkert ätit 5-6 bitar morotskaka idag. VIlken tur att jag skar dem i små rutor.
Receptet räcker till 30 pers, ungefär.
Ingredienser
5 ägg
5dl socker
250gr smält smör
7½dl rivna morötter (jag rev 5 stora, det räckte)
5dl mjöl
2½ tsk bikarbonat
2½ tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 dryg tsk kardemumma

Frosting
300gr Philadephiaost
190gr rumsvarmt smör
ca 3 dl florsocker
3½ tsk vaniljsocker

Do it like this
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna.
Smörj och bröa långpannan (eller spraya rikligt med sprayfett), häll i smeten och strö om du vill på lite extra kanel och kardemumma. Grädda mitt i ugnen ca: 20 minuter, sätt timern på 10 min och kör sedan 5-minutersintervaller. Kakan är färdig när den är fast och inte kladdar. Ta ut den och låt den svalna
Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor. Servera!
 

Kommentarer

ɑ n n i k ɑ

2014-07-18 - 13:35:34
Super mumsigt! :)
Svar: Ja, verkligen! :)
Caroline Cronsell

Skriv en kommentar









Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus