Headerbild Headerbild Headerbild Headerbild

American classics: Key Lime Pie

Igår fotade jag äntligen min paj!
För att vara första försöket så var den faktiskt ganska god, lite dålig limesmak i den dock.
Mer lime nästa gång! Och kortare tid i ugnen, haha.
Provade även att fota på ett nygammalt ställe.
Vad tycker ni? :D
Key Lime Pie är en av många amerikanska klassiker som jag vill baka, jag har redan ytterligare en paj på baklistan, och fler kommer det garanterat bli! :)
Ser nu att jag har problem med färgåtergivningen igen, trots att jag sparat bilden rätt för att behålla färgerna :/
 
Och nu till receptet!
Ingredienser:
15 digestivekex
125g smör
5 äggulor
4dl kondenserad mjölk (1 stor burk)
1dl pressad limesaft
Ha gärna i lite rivet limeskal
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa kexen till ett fint pulver
Smält smöret och rör ner det i smulorna.
Tryck ut blandningen på botten i en form med avtagbara kanter.
Grädda i ca 8-10 min
Rör ihop äggulorna och rör sedan ner mjölk, limesaft och eventuellt limeskal.
Häll smeten i formen och grädda i 15-20 min, kakan ska gå ihop men inte för mycke
Ställ den i kylen eller frysen i minst 3 timmar. 
Garnera med vispad grädde, limeskivor och limezest. 
För extra smak, blanda i limecurd i grädden, eller ha lite limecurd till :)
Puffa gärna över lite florsocker, så blir den ännu finare!

Kommentarer

ɑ n n i k ɑ

2014-07-16 - 16:16:45
Gott! :)
Svar: Verkligen :)
Caroline Cronsell

Skriv en kommentar









Tema Fokus gjort av Mimmi Thorneus